Drugi del usposabljanja vodnikov po MORISTIG-u

8. in 9. maja smo v sodelovanju z dr. Eleno Leghissa iz Inštituta za arheologijo ZRC SAZU in dr. Alešem Smrekarjem iz Geografskega inštituta Antona Melika ZRC SAZU izvedli drugi del usposabljanja vodnikov po MOROSTIG-u.
V ponedeljek smo bodočim vodnikom predstavili koncept predstavitve vsebin v interpretacijskem centru (hiši), v torek pa smo se sprehodili po tematski poti (poti).

Ljubljansko barje v teh pomladnih dneh kar prekipeva od življenja. Poleg številnih rastlinskih vrst, ki jih lahko opazujemo na travnikih, v mejicah in ob izsuševalnih kanalih, lahko prisluhnemo tudi številnim pticam. Mi smo imeli to srečo, da smo slišali oglašanje kosca. Priporočamo, da obiščete vse tri sklope MOROSTIG-a: hišo, pot in kolišče. V hiši se boste sprehodili po sledeh prvih raziskovalcev Ljubljanskega barja, ogledali si boste originalne najdbe s koliščarskih naselbin in iskali ogrožene živalske ter rastlinske vrste Ljubljanskega barja. Na poti in na kolišču pa boste pestrost vrst in dediščino kolišč odkrivali v naravi. Več o odpiralnem času hiše in kolišč najdete tu.