VELO CITY

Vse ljubitelje kolesarjenja vabimo 15. 6. 2022 na Kongresni trg, kjer v sklopu dogodka Velo-city 2022 sodelujemo na kolesarskem festivalu Kolesari – spremembo ustvari. Kolesarjenje v naravi bomo predstavili skupaj s sodelavci skupnosti zavarovanih območij narave – Triglavski narodni park, Krajinski park Kolpa in Krajinski park Ljubljansko barje. Pridružili se nam bodo tudi sodelavci Mestne občine Ljubljana in predstavili ureditve mestnih gozdov v Ljubljani sklopu projekta URBforDAN. Na Kongresnem trgu bomo med 10. in 18. uro.

Vabljeni tudi na največjo kolesarsko parado, ki se bo začela ob 19. uri pred Gospodarskim razstaviščem, sicer osrednjim prostorom konference Velo-city. Kolesarji se bodo nato podali na 11 kilometrov dolgo pot, ki jih bo pripeljala na cilj na Kongresnem trgu, prizorišču kolesarskega festivala.

Za parado potrebujete svoje kolo in dobro voljo. Kolesarjem se lahko priključite kjerkoli na trasi, prekolesarite lahko celotno pot ali le en del.

Vabimo vas tudi na vodene kolesarske izlete po Krajinskem parku Ljubljansko barje, na katerih bomo odkrivali posebnosti te skrivnostne pokrajine. Več o tem preberite tu.