Odkrivanje zakladov Ljubljanskega barja na lasten pogon – 16. julij 2022

Vabimo vas, da se nam pridružite na vodenem kolesarskem izletu po Ljubljanskem barju. Na 26 km krožni poti bomo skupaj odkrivali zaklade, ki jih pestuje ta skrivnostna pokrajina. Sledili bomo stari in obstoječi strugi reke Ljubljanice in se vzpeli na osamelec Blatna Brezovica, ki ponuja čudovit razgled na barjanskih mozaik. Obiskali bomo tudi naravni naravni spomenik Jurčevo šotišče ter naravni rezervat Mali plac. Pred povratkom na izhodišče pa si bomo v  Športnem parku Bevke privoščili še postanek za osvežitev, WC in sproščen pogovor.

V zgoraj opisani trasi vodenja smo prepletli Jakobovo romarsko pot, Bevško učno pot, Bobrovo pot, Pot močvirskih škratov na Mali plac in Barjanko.

Razpisane imamo naslednje termine:
JULIJA
Sobota zjutraj: 16. julij 2022, zbor 7.15
Sobota zjutraj: 23.julij 2022, zbor 7.15

Prijave zbiramo do dneva pred razpisanim terminom do 18.00.

Zborno mesto za vse termine je pred sedežem Krajinskega parka Ljubljansko barje v Notranjih Goricah, Podpeška cesta 380.

TRAJANJE: okoli 4 ure

CENA: Promocijska cena: 15 EUR, otroci do 13 leta brezplačno, družine 20% popusta.

PRIPOROČENA OPREMA: Glede na to, da se bomo vozili večinoma po poljskih makadamskih poteh priporočamo terensko kolo. Obvezna oprema je čelada. Priporočamo oblačila in obutev primerna vremenskim razmeram in kolesarjenju ter pijačo.

OBVEZNE PRIJAVE DO ZASEDBE MEST NAinfo@ljubljanskobarje.si