ljubljansko barje
SLO ENG  

Mednarodna regata deblakov 2018

Te zanima veslanje z deblakom?

Brezplačno se nam pridruži v nedeljo, 1. julija 2018 na ljubljanski Špici.

Za čolne poskrbimo mi, za ekipo 6 pa vi.

Prijavi se čim prej

 

Imeli bomo 4. Mednarodno regato deblakov, ki je rekreativno-kulturni dogodek. S pravočasno prijavo se je lahko udeležite tisti, ki bi se radi poskusili v obvladovanju starodavnih plovil.

Dan bo potekal v znamenju druženja, športa, eksperimentalne arheologije in dobre zabave. Gledalci na kopnem bodo lahko uživali v ogledu dogajanja na vodi, v bogatem kulturnem spremljevalnem programu, zvečer se obeta tudi koncert.

 

POTEK TEKMOVANJA

Prijavljene ekipe se bodo najprej pomerile v prvem tekmovanju - dirki deblakov na poligonu za najboljši čas. Temu bo sledil drugi del s tekmo partnerjev Mednarodnega koordinacijskega odbora za kolišča (International Coordination Group Palafittes). 

Zmagovalci obeh tekem se bodo nato pomerili na finalni dirki za naziv absolutnega zmagovalca regate 2018.

 

Sočasno bo na kopnem, preko mosta čez Grubarjev prekop, potekal festival kulturne dediščine, na katerem bo predstavitev prazgodovinskih kolišč držav okoli Alp. Obiskovalcem se bodo predstavili upravljavci in kuratorji tovrstne dediščine iz Slovenije in širšega območja Alp (Francije, Avstrije, Nemčije, Švice in Italije), ki ohranjajo dediščino starih plovil. Festival bodo spremljali manjši dogodki in delavnice, celotno dogajanje se bo zaključilo z v

ečerno podelitvijo nagrad in druženjem ob glasbi. Obiskovalcem pa bo na voljo tudi kulinarična ponudba.

 
 
 
 
Prijavite se lahko tudi na telefon: 08 205 23 54

 

 

Regata bo zgolj vrhunec dogodka. Ob 9.00 bo v okviru projekta Navis 2018, svečana splavitev dveh prazgodovinskih deblakov, ki jih bodo v Ljubljanico splavili zavod Skupina STIK, Zavod za podvodno arheologijio, zavod Škrateljc (vsi trije Projekt Navis) in Krajinski park Ljubljansko barje. Čolna uporabljena na regati se izdeluje od junija na Špici. Tam se lahko naučite, kako se masiven kos debla s pomočjo replik prazgodovinskega orodja (bakrene sekire in kamnitega orodja), spremeni v izdolben čoln. Z izdelovanjem rekonstrukcij zgodovinskih plovil želijo partnerji projekta oživeti gradnjo in uporabo starih plovil ter na didaktičen način predstaviti kulturno dediščino.


Mednarodno regato deblakov so podprli Slovenski državni gozdovi, Turizem Ljubljana,  organizator pa je Krajinski park Ljubljansko barje, s kanu klubom Ljubljana in partnerji. Vsi, ki bi radi preizkusili svoje spretnosti obvladovanja deblakov lahko prijavite ekipe šestih tekmovalcev do zapolnitve prostih mest. Vso opremo priskrbi organizator. Prijave zbiramo na: info@ljubljanskobarje.

Prajva je skladna z GDPR. Več o politiki zasebnosti Javnega zavoda in privolitvi.

 

VESLAJTE Z NAMI!

 

Brez podpornikov Mednarodne regate deblakov, dogotka ne bi realizirali: Slovenski državni gozdovi, Park Škocjanske jameSlovenia in Visit Ljubljana.