ljubljansko barje
SLO ENG  


Koledar dogodkov

Marec 2017
PTSČPSN
 
1 2 345
6789101112
13141516171819
2021 2223242526
2728293031

Publikacije


Izletniška karta Ljubljansko barje
 
V maju 2013 je izšla prenovljena in dopolnjena izletniška karta KP Ljubljansko barje v merilu 1:30.000. Na karti poleg osnovnih informacij o Ljubljanskem barju najdemo 39 vrisanih in opisanih zanimivosti Ljubljanskega barja, tistih, ki so nastale kot posledica naravnih procesov in tistih, ki jih je s svojimi posegi povzročil človek. Dodatno so opisani poteki učnih poti in pešpoti, dragocena novost pa so tudi natančni opisi 6 priporočenih kolesarskih povezav po Ljubljanskem barju, dolžine od 13 do 49 kilometrov.

Karta je brezplačna in jo lahko dobite na sedežu parka ter v nekaterih turistično-informativnih centrih na Ljubljanskem barju in okolici, lahko pa jo naročite tudi preko spletnega obrazca na dnu te strani. Ne pozabite pripisati svojega naslova, kamor vam lahko karto pošljemo!


 


Predstavitvena publikacija Ljubljansko barje

Predstavitvena publikacija o Ljubljanskem barju z bogatim slikovnim gradivom v slovenskem in angleškem jeziku ponuja vpogled v nastanek, zgodovino, naravne znamenitosti in kulturno dediščino Ljubljanskega barja.
Publikacija 
 

Ta publikacije je pošla.Predstavitvena brošura Park na robu mesta

  V brošuri odgovarjamo na naslednja vprašanja:
 

 Katere so osnovne značilnosti Ljubljanskega barja?
 Kaj se skriva za imenom Krajinski park Ljubljansko barje?
 Kako lahko pomagamo pri ohranjanju Ljubljanskega barja?
 Kaj je dobro vedeti pred obiskom krajinskega parka?

 
Brošura je izšla v slovenskem in angleškem jeziku in je brezplačna. Dobite jo lahko na sedežu parka ali pa jo naročite tudi preko spletnega obrazca na dnu te strani. Ne pozabite pripisati svojega naslova, kamor vam jo lahko pošljemo.

   
  

 

  


 

Zloženka Koliščarji na Ljubljanskem barju

V sklopu priprav na vpis kolišč z Ljubljanskega barja na UNESCO Seznam svetovne dediščine je KP Ljubljansko barje, v sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana, Narodnim muzejem Slovenije, Ministrstvom za kulturo ter Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO, pripravilo zloženko z osnovnimi informacijami o kulturi kolišč Ljubljanskega barja. Zloženka je izšla v slovenskem in angleškem jeziku in je brezplačna.

Zloženko lahko dobite na sedežu parka ali jo naročite preko spodnjega spletnega obrazca (ne pozabite pripisati svojega naslova, kamor vam zloženko lahko pošljemo).

 

Zgibanka Pot ob reki Iški - Okljuk

Iška je reka več obrazov. Na svoji razburljivi, manj kot 30 km dolgi poti, teče skozi divji Iški vintgar, po rodovitnem Iškem vršaju in nazadnje še po močvirnem Ljubljanskem barju. Ob njej poteka tudi učna pot, ki je dolga 13 km. Na njej lahko tudi vi, bodisi s kolesom bodisi peš, spoznavate različne obraze te pokrajine. Zgibanka je izšla v slovenskem jeziku in angleškem jeziku in je brezplačna.
 


Za naročilo večih izvodov katerekoli publikacije se prosimo dogovorite posebej.

Pišite nam:


Ime in priimek:
E-mail naslov:
  *
Sporočilo:
  Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!