ljubljansko barje
SLO ENG  

Sejem bil je živ - Dan borovnic v Bistri

Objavljeno 22.07.2020 » Aktualne novice

Sejem bil je živ, bi lahko rekli, če bi se sredi sobotnega dopoldneva sprehodili do gostilne v Bistri, pred katero so bile postavljene stojnice, na katerih so lokalni pridelovalci borovnic ponujali v nakup slastne modro-vijoličaste sadeže. Pridružili so se jim še nekateri drugi lokalni ponudniki zelenjave in izdelkov domače obrti, Ljubljansko barje in njegovo biotsko raznovrstnost pa smo predstavljali na stojnici Turističnega društva Borovnica, ki je letos organiziralo Dan borovnic v sodelovanju z gostilno Bistra.

Na stojnici smo predstavili raznolike promocijske materiale.

Kljub temu da je večina obiskovalcev v soboto, 18. julija 2020, prišla v Bistro z namenom, da kupijo borovnice, pa se jih je zelo veliko ustavilo tudi na naši stojnici. Z veseljem smo jim ponudili različne promocijske materiale, kot sta knjiga Ljubljansko barje na poštnih znamkah in pobarvanka Varuh zakladov Ljubljanskega barja, ki smo ju izdali v okviru projekta LIFE NATURAVIVA, marsikomu pa smo pomagali tudi z nasveti, kje si lahko ogleda pisan barjanski živalski in rastlinski svet.

Stojnice lokalnih ponudnikov so bile polne borovnic.

Biotska pestrost z vrtov lokalnih ponudnikov.

Raznolik rastlinski in živalski svet nas je čakal tudi v koritih pred gostilno Bistra. 

Zanimivo pa se nam je zdelo, da nekateri lokalni prebivalci še vedno ne poznajo močvirske logarice, značilne ogrožene rastline Ljubljanskega barja, upodobljene na zastavi projekta LIFE NATURAVIVA, ki je plapolala zraven naše stojnice.

Foto: Barbara VidmarNazaj