ljubljansko barje
SLO ENG  

Sava TIES – prva regionalna delavnica

Objavljeno 27.02.2019 » Aktualne novice

Prva regionalna delavnica v sklopu projekta Sava TIES, pri katerem je JZ Krajinski park Ljubljansko barje partner, bo potekala 12. marca 2019 v Srbiji, v Specialnem naravnem rezervatu Zasavica, ki se nahaja poleg Sremske Mitrovice.
Namen delavnice je na enem mestu zbrati deležnike s področja porečja Save, s katerimi bomo razpravljali o vlogi različnih sektorjev pri dolgoročnem upravljanju z invazivnimi tujerodnimi vrstami. Poleg tega bomo na delavnici obravnavali tudi medsektorsko sodelovanje, ki je pogoj za usklajeno ter učinkovito upravljanja z zavarovanimi območji. Delavnica bo prvi korak pri izdelavi načrta dela Mreže parkov v porečju Save, katerega cilj je zagotoviti tako trajnost rezultatov projekta Sava TIES kot tudi dolgoročno delovanje Mreže parkov v porečju Save.
Če vas tematika zanima in bi se regionalne delavnice radi udeležili, se lahko prijavite na povezavi do 1. marca.
V primeru kakršnih koli vprašanj lahko kontaktirate organizatorje delavnice Pokret gorana Sremske Mitrovice na zasavica@zasavica.org.rs ali Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje na ana.tratnik@ljubljanskobarje.si.Nazaj