ljubljansko barje
SLO ENG  

Moja reka praznuje na svetovni dan voda

Objavljeno 16.03.2017 » Aktualne novice


Foto: Oskar Dolenc

Občina Borovnica in HUD Karel Barjanski vas v sodelovanju s Krajinskim parkom Ljubljansko barje, Tehniškim muzejem Slovenije, ZKD Vrhnika-Borovnica-Log-Dragomer, ZIC Vrhnika in JP KPV d.o.o. 22. marca, ob 17.00, vabita v Bistro, v Tehniški muzej Slovenije, na prireditev MOJA REKA PRAZNUJE 2017.

Ob svetovnem dnevu voda bomo z besedo, glasbo, zvoki in razstavljenimi predmeti opozorili na pomen vode, vodotokov in stoječih voda v našem življenju in za življenje nasploh. Uvodni nagovor bo podal direktor Krajinskega parka Ljubljansko barje g. Janez Kastelic. Sledil bo kulturni program, v katerem bodo sodelovali Društvo MePZ Mavrica Vrhnika, Jazz band GŠ Vrhnika, Big band Vrhnika ter avdio umetnik Karlo Vizek.

Letošnja tema Svetovnega dneva voda so »Odpadne vode«. S projektom Čista Ljubljanica  so občine v porečju Ljubljanice poskrbele, da se večina odpadne vode zbere in prečisti, preden se vrne v Ljubljanico oz. njene pritoke. Še vedno pa lahko veliko storimo, da zmanjšamo porabo vode in da vodo, ki jo v gospodinjstvu uporabljamo za pranje posode, perila ipd. ponovno uporabimo za splakovanje stranišč ter da deževnico uporabimo za zalivanje vrtov, namesto da jo speljemo v kanalizacijo. Urejeno zbiranje in čiščenje odpadne vode nam tako ne bi smelo biti v potuho, temveč v spodbudo, da z vodo ravnamo še bolj odgovorno!

Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika d. o. o. bo ob prireditvi postavilo panoje o porabi vode in stojnico s pred odpadom rešenimi predmeti za njeno rabo v gospodinjstvih.Prireditvi bodo prisostvovali tudi konjeniki z Vrhnike in Borovnice.

Prisrčno vabljeni!

priloženo vabilo v pdf
 Nazaj